Sa luam cuvantul!

Sabina Bergami, 17 août, 2014

Dragii mei,
Sunt fericita sa pot scrie in sfarsit si cateva cuvinte in romana pe situl asociatiei noastre. "Drumeti pe Terra" a pornit incet, cu pasi marunti, dar siguri pe Drumul Matasii in ideea de a aduce celor mari si mici un gest de pace si de schimb cultural si uman concretizat intr-o mana simbolica dar reala de PAMANT.
DA! purtam cu noi, fiecare intr-o boccea o mana de pamant de pe cele cinci continente, Africa, Australia, America de Nord, America de Sud si Europa. Marsaluim spre Asia si am ales simbolic Drumul Matasii caci dorim sa-l transformam simbolic din axa comerciala intr-o axa de contact intre culturi printr-un gest simbolic de pace si de respect: in fiecare tara pe care o traversam ne oprim intr-o scoala si organizam o ceremonie cu copii sau studenti in care schimbam pamant din bocceaua noastra cu pamant din tara lor.
Vrem sa punem accentul pe importanta Terrei  in viata umana: din punct de vedere al umanitatii, al ecologiei si al legaturii pe care o are Pamantul cu insasi existenta vietii.Experienta umana e extraordinara! Marsul ne permite sa fim in permanent contact cu ceilalti, nu e mereu usor, dar e o scoala de viata unica. Fizic, transformarea e uluitoare. Mentalul trebuie sa tina pasul cu ritmul kilometrilor pe care la un moment dat nu-i mai simtim in picioare, Fiecare zi e o noua aventura, Nu stim unde vom dormi seara, dar fidelul nostru adapost portabil e prezent mereu la apel.