Născut în România: Invitată: Sabina Bergami, stabilită în Franța, unde a fondat asociația ”La Terre en Marche / Terra în mers”

Sabina Bergami, 26 mai, 2024

Dragi prieteni,
Va invit sa ascultati emisiunea "Nascut in Romania" realizata de Dana Pitrop, difuzata la Radio Romania Cultural astazi duminica 26 mai la ora 16.00 ! Auditie placuta !

Galeria foto si povestea noastra e aici !
Născut în România: Invitată: Sabina Bergami, stabilită în Franța, unde a fondat asociația ”La Terre en Marche / Terra în mers”

"S-a născut și a trăit la Toplița, acolo unde, în 2004, l-a întâlnit pe Jérôme Bergami, scriitor francez care venise în România, pe urmele lui Emil Cioran, pentru a scrie o carte. Doi ani mai târziu, a plecat în Franța și, alături de Jérôme, a pornit într-o dublă aventură: cei doi au devenit parteneri de viață și, totodată, în 2013, au lansat împreună asociația și acțiunea ”La Terre en Marche / Terra în mers”, prin care și-au propus să străbată lumea pe jos, cu rucasul în spate, descoperind oameni și culturi noi. Poartă cu ei, într-o boccea, pământ de pe cele șase continente, pe care îl schimbă cu pământ din țările pe care le traversează, în școli și universități, în contact cu localnicii. Un gest simbolic de solidaritate umană. Acțiunea lor are mai multe dimensiuni : culturală, sportivă, literară, pedagogică, jurnalistică și spirituală. [...]"